Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Gizemli Rock Yolu
 
AnasayfaAnasayfa  Rock PortalıRock Portalı  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 PATLICAN DOLMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
fırtına kurt ve türk
Meqan Sahibi
Meqan Sahibi
fırtına kurt ve türk


Mesaj Sayısı : 260
Kayıt tarihi : 17/04/07

PATLICAN DOLMASI Empty
MesajKonu: PATLICAN DOLMASI   PATLICAN DOLMASI EmptyPaz Ağus. 19, 2007 4:13 pm

Patlıcan Dolması
« :»

PATLICAN DOLMASI Quote

Patlıcan Dolması
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
250 gr kıyma
6 Adet patlıcan
1 Çay bardağı pirinç
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ekşi sos için :
3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı kuru nane
1 Adet limon suyu
Dolmaların ağzını kapatmak için ; domates kabukları



Hazırlanışı

Önce patlıcanların içini oyup, tuzlu suda bekletin.
Acısı çıktıktan sonra suyunu süzüp, bir bez ile kurulayın.
Kıymayı derin bir kaba alın.
Yemeklik doğranmış soğanı ve pirinci ekleyin.
Haşlanmış nohut ve salçayı ekleyip, karıştırın.
Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber serpin.
Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp, oyulmuş patlıcanların içine doldurun.
Üzerine domates kabuklarını kapatın ve tencereye dizin.
Yarısına gelecek kadar su koyup, ağır ateşte pişirin.
Pişmesine yakın sarımsak, kuru nane ve limon suyunu karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin.
1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın
PATLICAN DOLMASI 385xm0
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PATLICAN DOLMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: DAMAK KEYFİ-
Buraya geçin: